Pauillac de Latour 2020
Château Latour, Pauillac
Zeer verleidelijke Pauillac, met deze wijn ervaar je de klasse van Château Latour, maar dan in een meer casual jasje. Mag eerder uit. Deze minder bekende 3e wijn van Latour heeft in Nederland maar twee importeurs. Het meeste gaat naar kieskeurige restaurants. Speciale release-prijs voor doosje van 6 geldig tot 15 februari 2025.
In bestelling
Flesmaat
Fles (75 cl)
Verpakking
Origineel doosje van 6 flessen
Kleur
Rood
Artikelnummer
w08632
Prijzen
- € 100,00 bij aantal van 1
- € 95,00 bij aantal van 3
- € 89,00 bij aantal van 6
€ 100,00
Pauillac de Latour 2020
Pauillac de Latour 2020: dit is het derde jaar dat de wijn gecertificeerd biologisch is. Laat de droomploeg van Latour een eerder drinkbare wijn maken en je krijgt dit… een elegante en aantrekkelijke Bordeaux, een wijn met veel precisie zoals ook de Grand Vin en Forts dat hebben.
Deze derde wijn wordt in de eerste plaats gemaakt van de druiven van jonge stokken in de Enclos, de centrale wijngaard van Latour rondom het château en de cuverie. Verder komen de druiven voor de wijn van delen van het terroir die niet aan de eisen voldoen voor de Grand Vin en de Forts, en ten slotte gaat de wijn die resteert na het maken van de blend van de Forts naar de Pauillac. Dit pakt ieder jaar anders uit.
Pas sinds 1990 wordt de Pauillac de Latour ieder jaar gemaakt. Het idee was om een toegankelijke en sneller drinkbare wijn voor de gastronomie te hebben. Ook een meer betaalbare wijn zodat mensen makkelijker kennis konden maken met het domein. Leuk detail: er werden eerder Pauillacs gemaakt in 1973, 1974 en 1987. Vandaag de dag zie je vooral Latour-fans naar de Pauillac grijpen: elke dag Latour of Forts opentrekken is net wat veel van het goede, en dan is de Pauillac pakken een feest. Meer dan. Kom je toch een aardig eind in de richting van het ideaal.
Het werk in de wijngaard is overal hetzelfde op Latour, het maakt niet uit of de stokken gebruikt worden voor de eerste, tweede of derde wijn. De natuurlijke wijngaarden zijn schitterend met uitbundige, vaak ook bloeiende, bodembegroeiing.
Met de selectie beginnen de verschillen. In de Pauillac zit om te beginnen een hoger aandeel merlot. Meer verschillen zien we bij het wijnmaken. Het doel is het maken van een meer ‘gourmand’ stijl wijn: hoewel structuur en goede tannines nog steeds van belang zijn ligt de nadruk bij de Pauillac echt op het laten stralen van het expressieve, volle fruit. Het maak de wijn jong al heel aantrekkelijk.
Pauillac de Latour rijpt korter op barrique dan de twee hogere wijnen: 16 maanden in plaats van 18 maanden. Ook is het aandeel nieuw hout (20%) lager dan bij Latour en Forts. En er wordt meer vin de presse gebruikt, wat structuur geeft aan het fruit.
Deze derde wijn wordt in de eerste plaats gemaakt van de druiven van jonge stokken in de Enclos, de centrale wijngaard van Latour rondom het château en de cuverie. Verder komen de druiven voor de wijn van delen van het terroir die niet aan de eisen voldoen voor de Grand Vin en de Forts, en ten slotte gaat de wijn die resteert na het maken van de blend van de Forts naar de Pauillac. Dit pakt ieder jaar anders uit.
Pas sinds 1990 wordt de Pauillac de Latour ieder jaar gemaakt. Het idee was om een toegankelijke en sneller drinkbare wijn voor de gastronomie te hebben. Ook een meer betaalbare wijn zodat mensen makkelijker kennis konden maken met het domein. Leuk detail: er werden eerder Pauillacs gemaakt in 1973, 1974 en 1987. Vandaag de dag zie je vooral Latour-fans naar de Pauillac grijpen: elke dag Latour of Forts opentrekken is net wat veel van het goede, en dan is de Pauillac pakken een feest. Meer dan. Kom je toch een aardig eind in de richting van het ideaal.
Het werk in de wijngaard is overal hetzelfde op Latour, het maakt niet uit of de stokken gebruikt worden voor de eerste, tweede of derde wijn. De natuurlijke wijngaarden zijn schitterend met uitbundige, vaak ook bloeiende, bodembegroeiing.
Met de selectie beginnen de verschillen. In de Pauillac zit om te beginnen een hoger aandeel merlot. Meer verschillen zien we bij het wijnmaken. Het doel is het maken van een meer ‘gourmand’ stijl wijn: hoewel structuur en goede tannines nog steeds van belang zijn ligt de nadruk bij de Pauillac echt op het laten stralen van het expressieve, volle fruit. Het maak de wijn jong al heel aantrekkelijk.
Pauillac de Latour rijpt korter op barrique dan de twee hogere wijnen: 16 maanden in plaats van 18 maanden. Ook is het aandeel nieuw hout (20%) lager dan bij Latour en Forts. En er wordt meer vin de presse gebruikt, wat structuur geeft aan het fruit.
Aanvullende informatie
Bodem | gravel, klei |
---|---|
Drinken bij | entrecote, gegrild lamsrack of hertenbiefstuk |
Drinkjaren | 2025 - 2035 |
Druivensoort(en) | 53% merlot, 43% cabernet sauvignon en 4% petit verdot |
Biologisch | ja (en deels biodynamisch) |
Over het domein
Omvang domein | 78 hectare waarvan 47 ha L'Enclos en 31 ha meer landinwaarts |
---|---|
Eigenaar | François-Henri Pinault |
Dagelijkse leiding | Frédéric Engerer |
Technisch directeur | Hélène Génin |
Wijnmaker | Pierre-Henri Chabot (keldermeester) en Domingo Sanchez (wijngaard) |
Adviseur | Eric Boissenot en Vincent Masson (biodynamie) |
Levering en retouren
We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.
U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 10 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.
Kosteloze verzending voor orders vanaf €195, anders bijdrage verzendkosten €9,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.