Château Doisy-Daëne 2023 demi
Bordeaux 2023 primeur
Alle primeurs staan op het Bordeaux 2023 overzicht. Prijzen van de primeurs zijn inclusief btw. Intekenen op deze voorverkoop kan per e-mail, telefonisch of via het web formulier →
Voorverkoop
Flesmaat
Half flesje (37,5 cl)
Verpakking
Origineel per 3 of 6 flessen
Kleur
Wit
Artikelnummer
w07830
€ 24,00
Wijn reserveren
We leggen primeur-wijnen vast op een persoonlijk reserve-overzicht dat gedurende de campagne wordt opgebouwd. Dat is handig omdat de primeurs gespreid over de maanden april, mei en juni uitkomen. Na afloop van de campagne, in juli, wordt een overzichtelijke factuur voor het totaal opgemaakt.
Château Doisy-Daëne 2023 demi
Kenji is lang niet de enige buitenlander die in Frankrijk wijn gaat maken, maar de weg die hij heeft afgelegd alvorens in de Loire terecht te komen is wel wat ongewoon. Kenji is Canadees (uit Vancouver) die aanvankelijk wijnschrijver wilde worden. Om beter te begrijpen waar hij over schreef wilde hij ervaring opdoen bij een wijnproducent. Hij kreeg de kans om stage te lopen bij een wijngoed in... Japan! Kenji's moeder is van Japanse komaf, dus allicht vandaar.
In Japan kwam Kenji in aanraking met het fenomeen "vin naturel". Hij werd hier zo door gegrepen dat hij het plan om door te gaan als wijnschrijver liet vallen, en zich wilde gaan concentreren op het zelf maken van wijn. Na het Japanse avontuur werkte Kenji enige tijd in de Canadese wijnindustrie. In Vancouver ontmoette hij Mai, een Japanse.
Frankrijk en vin naturel bleven in z'n hoofd rondspoken, en in Mai vond hij een goede metgezel. In 2009 trokken Mai en Kenji naar het "Beloofde Land". Ze ontmoetten roemruchte natuurlijke wijnmakers zoals Olivier Cousin, Claude Courtois en Marc Angeli. Bij laatstgenoemde kregen ze kans om mee te helpen tijdens de oogst. Om een lang verhaal kort te maken: Mai en Kenji besloten zich in de Anjou-streek te vestigen, en hun eigen wijn te gaan maken. Natuurlijke wijn.
Ze kregen veel hulp en advies van andere natuurlijke wijnmakers in de Anjou. Maar vooral dankzij hun eigen talent en doorzettingsvermogen trokken hun wijnen al snel veel belangstelling, en vonden hun weg o.a. naar toffe wijnbar's en -winkels in Parijs. Gelukkig heeft Bolomey Wijnimport ook niet zitten slapen, en kunnen we ons nu -na enige vasthoudendheid aan de dag te hebben gelegd- de trotse importeur van Mai en Kenji Hodgson in Nederland noemen.
In Japan kwam Kenji in aanraking met het fenomeen "vin naturel". Hij werd hier zo door gegrepen dat hij het plan om door te gaan als wijnschrijver liet vallen, en zich wilde gaan concentreren op het zelf maken van wijn. Na het Japanse avontuur werkte Kenji enige tijd in de Canadese wijnindustrie. In Vancouver ontmoette hij Mai, een Japanse.
Frankrijk en vin naturel bleven in z'n hoofd rondspoken, en in Mai vond hij een goede metgezel. In 2009 trokken Mai en Kenji naar het "Beloofde Land". Ze ontmoetten roemruchte natuurlijke wijnmakers zoals Olivier Cousin, Claude Courtois en Marc Angeli. Bij laatstgenoemde kregen ze kans om mee te helpen tijdens de oogst. Om een lang verhaal kort te maken: Mai en Kenji besloten zich in de Anjou-streek te vestigen, en hun eigen wijn te gaan maken. Natuurlijke wijn.
Ze kregen veel hulp en advies van andere natuurlijke wijnmakers in de Anjou. Maar vooral dankzij hun eigen talent en doorzettingsvermogen trokken hun wijnen al snel veel belangstelling, en vonden hun weg o.a. naar toffe wijnbar's en -winkels in Parijs. Gelukkig heeft Bolomey Wijnimport ook niet zitten slapen, en kunnen we ons nu -na enige vasthoudendheid aan de dag te hebben gelegd- de trotse importeur van Mai en Kenji Hodgson in Nederland noemen.
Aanvullende informatie
Drinkjaren | 2024-2037 |
---|